Paingone Qalm, verlicht en voorkomt migraine

Verlicht doeltreffende uw migraine hoofdpijn

1,9 miljoen Belgen lijden aan migraine, dat is zo’n 16 procent. Het treft vooral de actieve bevolkingsgroep, mensen tussen 15 en 50 jaar.

Migraine is een ziekte die wordt geïdentificeerd door het regelmatige en repetitieve optreden van ernstige hoofdpijn, die verergert met de geringste inspanning, soms geassocieerd met misselijkheid en braken. De migraine-patiënt heeft ook moeite met licht en lawaai en de pulsen van zijn hart voelen zelfs pijnlijk aan. Een echte ziekte, zeer invaliderend, het wordt gekenmerkt door het meervuldig optreden van aanvallen aan één kant van het hoofd.

Migraine begrijpen

Migrainepijn is een ernstigere vorm van hoofdpijn, die vaak maar aan één kant van het hoofd wordt gevoeld.

Migrainepijn geeft, in tegenstelling tot stresshoofdpijn, een kloppend of pompend gevoel. Migraine duurt ook langer en kan slopend zijn voor de patiënt.

De frequentie van migraine is afhankelijk van persoon tot persoon. Sommige mensen ervaren meer dan eens per week migraines, anderen slechts af ​​en toe, soms kunnen er zelfs jaren verstrijken tussen twee migraines.

Soorten migraine

Onder vele andere soorten migraine komen de volgende drie het vaakst voor:

  • Migraine met Aura – Dit type migraine volgt meestal op een reeks waarschuwingssignalen die zich manifesteren voordat de hoofdpijn zich ontwikkelt. 
  • Migraine zonder Aura – Zoals de naam al doet vermoeden, manifesteert dit type migraine zich zonder waarschuwingssignalen.
  • Migraine-aura zonder hoofdpijn – dit type migraine treedt op wanneer u de waarschuwingssignalen van migraine ervaart, maar niet de daadwerkelijke hoofdpijn.

Symptomen van migraine

Aangezien migraine zonder aura het meest wordt ervaren, blijft het belangrijkste symptoom een ​​plotselinge, kloppende/ pompendende hoofdpijn aan de zijkant van het hoofd.
Sommige mensen kunnen aan beide kanten van het hoofd, de nek en/ of het gezicht hoofdpijn krijgen.
De pijn kan matig beginnen, maar neemt toe naarmate u beweegt, wordt blootgesteld aan fel licht en doorgaat met uw dagdagelijkse bezigheden.

Andere symptomen van migraine

Bij sommige mensen kan migraine ook andere symptomen oproepen, zoals:

• Misselijkheid
• Ziek zijn (braken)
• Gevoeligheid voor fel licht en harde geluiden
• Zweten
• Concentratiemoeilijkheden
• Plotselinge warme of koude opflakkeringen
• Buikpijn
• Diarree

Niet alle mensen ervaren alle of een van deze symptomen.
De hoofdpijn blijft de meest voorkomende, vaak gedurende enkele uren tot 72 uur.

Wat is de Aura ?

Aura verwijst in eenvoudige bewoordingen naar de waarschuwingssignalen die vaak voorafgaan aan een migraineaanval.
Het zijn tijdelijke symptomen die wijzen op de ontwikkeling van migraine.

Enkele van de meest voorkomende symptomen zijn:

• Het zien van knipperende lichten
• Zichtproblemen
• Tintelend gevoel (naalden) in uw gezicht, handen of arm
• Duizeligheid
• Evenwichtsproblemen
• Moeilijk spreken

Deze waarschuwingssignalen kunnen een dag tot 5 minuten voor de migraine optreden. Sommige mensen ervaren mogelijk alleen deze waarschuwingssignalen, maar niet de hoofdpijn.

Verschillende stadia van een migraine

In tegenstelling tot gewone hoofdpijn, ontwikkelen migraines zich vaak in afzonderlijke fasen. Hoewel niet iedereen elke fase doormaakt, zijn ze als volgt:

1. Prodromaal (pre-hoofdpijn) – Deze fase begint meestal een paar uur tot een dag voordat de hoofdpijn zich ontwikkelt. Waarschuwingssignalen zijn verlies van eetlust, stemmingswisselingen , verlies van energie, enz.

2. Aura – De hierboven genoemde aura-tekenen beginnen zich te ontwikkelen een uur tot 5 minuten voor de hoofdpijn .

3. Hoofdpijn – Migrainepijn ontstaat als een kloppend of pompend gevoel aan één kant van het hoofd. In dit stadium kan de migraine gepaard gaan met misselijkheid, braken en/of extreme gevoeligheid voor licht en geluiden.

4. Oplossing – Naarmate de hoofdpijn afneemt, kunnen sommige symptomen zoals vermoeidheid en weinig energie nog een dag of twee aanhouden .

Behandeling

Er zijn verschillende manieren om de pijn te beheersen of verlichten om ernstige symptomen te voorkomen.

  • Tijdens een aanval kan slapen of uitrusten in een donkere, stille kamer met voldoende hydratatie helpen om de pijn te verminderen.

  • Vrij verkrijgbare pijnstillers zoals ibuprofen en paracetamol kunnen de symptomen verminderen. Sommige medicijnen kunnen echter bijwerkingen of verslaving veroorzaken. 

  • Qalm het apparaat van Paingone verlicht en voorkomt migraine op een natuurlijke manier.

Ga naar je huisarts als je 5 of meer keer per maand last hebt van migraine.
Als de pijn aanhoudt, erger wordt of wordt gevolgd door verlamming, onduidelijke spraak, hoge temperatuur, mentale verwarring, stuiptrekkingen , dubbelzicht, enz., zoek dan onmiddellijk medische hulp.

Qalm verlicht en voorkomt migraine

Paingone Qalm is speciaal ontwikkeld om migraine-aanvallen te voorkomen en te verlichten, met behulp van transcutane zenuwstimulatie die rechtstreeks op het voorhoofd wordt toegepast. Het is effectief, zowel in de bestrijding van migraine wanneer ze zich voordoet en in het verminderen van de frequentie van migraine-aanvallen. Qalm stimuleert de nervus trigeminus, verantwoordelijk voor de meeste migraine, om ze te verlichten.

Belangrijkste kenmerken van onze Paingone Qalm

Snelle verlichting van migrainepijn

Medicatie vrij

Behandeling van 20 minuten

Voorkomt ook aanvallen

Herlaadbaar

Medisch hulpmiddel van klasse 2a

Klinisch bewezen

Instelbare intensiteit

Ontdek onze Paingone Qalm-producten:

Qalm_remboursé60jours
Paingone Qalm
199,90
Onze nieuwste TENS innovatie Ideaal om migraine te voorkomen en...
Easy to use Paingone

Hoe Paingone Qalm gebruiken?

Play Video