FAQ

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over Paingone en hun antwoorden.

Veel Gestelde Vragen

Als u het antwoord op uw vraag hier niet vindt, bel ons dan op +32 67 87 48 00 of contacteer ons via de contactpagina.

Wanneer moet ik Paingone gebruiken?

Paingone is al door meer dan 1,9 miljoen mensen wereldwijd gebruikt, van wie velen het toestel 3 of 4 keer per dag gebruiken. Op basis van gesprekken met duizenden tevreden gebruikers bevelen we volgende momenten aan om het apparaat te gebruiken: meteen na het opstaan, rond de middag en vlak voor het slapengaan. Als u Paingone echter vaker wilt gebruiken, is dat geen enkel probleem, aangezien het geen bijwerkingen heeft.

Hoe moet ik Paingone vasthouden?

Hou het apparaat vast in uw handpalm, met uw vingers er stevig omheen. Uw duim moet daarbij vrij blijven om de activeringsknop in te drukken. Zorg ervoor dat uw vingers goed contact maken met de metalen ring.

Hoe vaak moet ik met het apparaat klikken?

Voor de originele Paingone klikt u 30-40 keer per toepassing. Dat is genoeg om de natuurlijke pijnverlichtingsreacties van uw lichaam op gang te brengen. Meer dan 40 keer klikken heeft negatieve effecten.
Bij Paingone Plus houdt u de activeringsknop gedurende 30 seconden ingedrukt. Daarna laat u de knop los om de behandeling te beëindigen.

Waar moet ik de Paingone plaatsen om mijn pijn te verlichten?

Plaats het apparaat precies op of zo dicht mogelijk bij het pijnlijke punt. U kunt het rechtstreeks op de huid houden, maar het werkt ook door lichte kleding heen. Als de pijn een grotere zone beslaat, beweegt u het apparaat over de huid, waarbij u de lijn van uw pijn volgt.

Kan iemand anders Paingone op mij gebruiken, bijvoorbeeld om rugpijn te behandelen?

Ja. Om iemand anders te behandelen houdt u het apparaat vast in één hand en houdt u het op de pijnzone. Maak ondertussen met uw andere hand contact met de behandelde persoon. Leg uw hand bijvoorbeeld op hun schouder. Op die manier zorgt u ervoor dat de behandeling correct wordt uitgevoerd.

Hoe lang duurt het voordat het werkt?

In veel gevallen verlicht Paingone de pijn bijna onmiddellijk, of binnen enkele uren. Bij een klein percentage personen duurt het mogelijk wat langer, en in die gevallen raden we aan de behandeling met het apparaat tot 14 dagen aan te houden voor een optimaal resultaat. De mate van pijnverlichting die men ervaart, verschilt van persoon tot persoon en wordt beïnvloed door diverse factoren, zoals de hevigheid van de pijn.

Hoe vaak moet ik Paingone gebruiken?

Gebruik het apparaat telkens wanneer u uw pijn wilt verlichten. Veel gebruikers beginnen met 3 tot 5 toepassingen per dag en kunnen het aantal toepassingen gaandeweg verminderen.

Kan ik Paingone te vaak gebruiken?

Nee. Het apparaat bevat geen geneesmiddelen en heeft geen bijwerkingen door herhaaldelijk gebruik. Gebruik Paingone zo vaak als nodig om uw pijn te verlichten gedurende de dag. Veel gebruikers gebruiken het toestel aanvankelijk verschillende keren per dag en kunnen de gebruiksfrequentie vervolgens geleidelijk verminderen.

Hoe voelt de behandeling aan?

De gevoeligheid voor de behandeling verschilt van persoon tot persoon en hangt af van de te behandelen plaats op het lichaam. Sommigen zeggen dat ze de impulsen van Paingone nauwelijks voelen. Dat is heel normaal en betekent niet dat er een probleem is met het apparaat. Andere gebruikers voelen bij iedere impuls een geringe prikkeling op de huid. Ook dat is volkomen normaal.

Dringt Paingone door de huid?

Nee. De behandeling is volkomen non-invasief.

Hoe weet ik of het apparaat werkt?

Paingone Original maakt een klikgeluid wanneer u op de activeringsknop drukt. Zolang het dat klikgeluid maakt, kunt u er gerust op zijn dat het apparaat werkt. Wanneer de complete lading in het apparaat is opgebruikt, maakt het niet langer een klikgeluid wanneer de activeringsknop wordt ingedrukt. In dat geval moet het apparaat wordt vervangen.
Voor Paingone Plus geldt dat wanneer de batterijlading is opgebruikt, de batterij moet worden vervangen door een nieuwe.

Hoelang gaat Paingone mee?

Paingone Original gaat normaal 2.500 toepassingen mee. Veel gebruikers hebben hun Paingone al meer dan 3 jaar en het werkt nog steeds doeltreffend.
Van Paingone Plus wordt verwacht dat het nog langer werkt. Vervang gewoon de batterijen wanneer dat nodig is om baat te blijven hebben bij het apparaat.

Verliest Paingone zijn lading als ik het apparaat niet gebruik?

Paingone Original houdt zijn lading vast tijdens perioden waarin u het niet gebruikt.
Als u Paingone Plus langere tijd niet gebruikt, is het raadzaam de batterij eruit te halen.

Ik zie soms een vonk wanneer ik Paingone gebruik. Is dat normaal?

Dat betekent dat het apparaat niet correct wordt vastgehouden. Controleer of het apparaat volgens de instructies wordt vastgehouden en let er vooral op dat de vingers goed contact maken met de metalen band rondom het apparaat.

Kan Paingone worden gebruikt bij kinderen?

Wij raden het niet aan Paingone te gebruiken bij kinderen.

Kan Paingone worden gebruikt om acupunctuurpunten te stimuleren?

Ja, het apparaat kan aanvullend worden gebruikt als acupunctuurpuntstimulator. Raadpleeg onze acupunctuurgids voor meer informatie.

Wanneer mag u Paingone niet gebruiken?

Als u een pacemaker heeft
Als u kampt met hartritmestoornissen
Tijdens de zwangerschap
Als u aan epilepsie lijdt
Bij kinderen
Als u irritatie, jeuk, sporen op de huid of andere ongewenste symptomen vaststelt tijdens of na het gebruik
Raadpleeg uw arts wanneer u twijfelt over de bruikbaarheid van dit product in verband met uw eigen lichaamsconditie of wanneer u al steroïden, warfarine (een antistollingsmiddel) of soortgelijke medicatie inneemt.

Hoe voelt het om Fllow te gebruiken?

Fllow heeft instelbare intensiteitsniveaus. Bij lagere niveaus kan de stimulatie een ’tintelend’ gevoel in de voeten en benen veroorzaken. Bij hogere intensiteitsniveaus zullen de spieren in de onderbenen zich waarschijnlijk automatisch beginnen samen te trekken als reactie op de elektrische stimulatie.

Masseert Fllow mijn voeten? Beweegt en trilt het?

Nee, Fllow biedt stimulatie via elektrische pulsen.

Hoe vaak moet ik Fllow gebruiken?

Probeer Fllow dagelijks te gebruiken voor het beste resultaat. U kunt Fllow gebruiken tijdens het kijken naar uw favoriete show, tijdens het lezen of zelfs terwijl u ontspant in bed. Het is makkelijk op te nemen in uw dagelijkse routine.

Hoe lang duurt een sessie met Fllow?

Elke sessie met Fllow’s voetkussenstimulatie is automatisch ingesteld op 30 minuten, hoewel dit naar wens naar boven of beneden kan worden bijgesteld.

Hoe wordt Fllow gebruikt?

Fllow wordt voornamelijk gebruikt via de voetkussentjes (de grote zwarte, voetvormige kussentjes die in het oppervlak van het toestel zijn geïntegreerd). Trek uw schoenen en sokken uit. Plaats uw blote voeten op de voetzolen en activeer het apparaat. Selecteer de gewenste intensiteit, ontspan en laat Fllow zijn zorgvuldig gekalibreerde stimulatieprogramma uitvoeren.

Waar zijn die kleverige gelkussentjes voor?

Naast stimulatie via de voetkussentjes, biedt Fllow ook twee extra modi. Bij beide modi wordt gebruik gemaakt van kleverige gelpads die op uw lichaam worden aangebracht.

De grotere Arthro-Fllow pads worden bevestigd aan de bovenbenen om de pijn bij klachten aan de knie te verlichten.

De kleinere TENS pads kunnen op veel verschillende delen van het lichaam worden geplaatst en kunnen acute en chronische pijn helpen verlichten door directe stimulatie van de zenuwen.

Kan ik Fllow liggend gebruiken?

Ja, Fllow is ontworpen voor gebruik terwijl u zit of terwijl u ligt, zoals op een bed of bank. Let op dat u nooit op Fllow gaat staan.

Is Fllow draadloos?

Fllow bevat een oplaadbare batterij, zodat hij draadloos kan worden gebruikt. Laad de batterij op om Fllow te gebruiken waar en wanneer u het nodig hebt. Als alternatief kunt u Fllow ook via het lichtnet van stroom voorzien.

Moet ik ontkleed zijn als ik Fllow gebruik?

Ja, u moet uw schoenen en sokken uittrekken wanneer u de Fllow voetzoolstimulatie gebruikt. Hierdoor kan de elektrische stimulatie correct naar uw benen en voeten worden geleid. Fllow wordt geleverd met een behaaglijke voetbedekking die helpt uw voeten warm te houden tijdens het gebruik.

Kan ik de stimulatie van Fllow intenser maken?

Fllow biedt 150 intensiteitniveaus. Kies een hoger intensiteitsniveau om een intensere stimulatie te ervaren.

Bovendien kunt u geleidende gel op uw voetzolen aanbrengen om het gevoel van intensiteit nog te verhogen.

Wie mag Fllow niet gebruiken?

U mag Fllow niet te gebruiken in de volgende omstandigheden:

– Als u het vermoeden of de diagnose hebt van epilepsie of een hartaandoening, een kwaadaardige tumor, een ernstige cerebrovasculaire aandoening of een andere acute ziekte, tenzij u voorafgaande toestemming van een arts hebt gekregen.

– Bij bloedingen na acute trauma’s of breuken, of bij herstel na een operatie.

– Als u zwanger bent.

– Als u een pacemaker of een ander actief geïmplanteerd elektrisch apparaat hebt.

– U mag het apparaat niet gebruiken op kinderen of mensen die niet in staat zijn hun eigen bewustzijn uit te drukken.

– Als bij u een diepe veneuze trombose (“DVT”) is vastgesteld of als u redenen hebt om aan te nemen dat u daaraan lijdt.

– DVT kan asymptomatisch zijn of de volgende symptomen vertonen:

  • Kloppende of krampende pijn in één been (zelden beide benen), meestal in de kuit of de dij, zwelling in één been (zelden beide benen)
  • Warme huid rond de pijnlijke plek
  • Rode of donkerdere huid rond de pijnlijke plek
  • Gezwollen aderen die hard of pijnlijk zijn bij aanraking

Herken de tekenen en raadpleeg een arts als u twijfelt.

  • Gebruik het apparaat NIET als u in het te behandelen gebied actieve of vermoedelijke kanker of ongediagnosticeerde pijn met een voorgeschiedenis van kanker hebt. Stimulatie rechtstreeks op een gediagnosticeerde of vermoedelijke kwaadaardige tumor moet ten stelligste worden vermeden, aangezien dit de groei en uitzaaiing van kankercellen kan bevorderen.
 

Is Fllow een medisch hulpmiddel?

Ja, Fllow is een geregistreerd medisch hulpmiddel klasse IIa.

Wat is de grootte en het gewicht van Fllow?


33 x 33 x 9.5 cm
Gewicht: 1,5 kg

Is Fllow gedekt door een garantie?

30 DAGEN GELD TERUG GARANTIE

Kan ik de verschillende modi van Fllow tegelijkertijd gebruiken?

Ja, u kunt de modi van Fllow gebruiken in elke combinatie die u wenst. Kies om één, twee of drie modi tegelijk toe te passen.

Welk type batterij gebruikt Paingone Plus?

1x AAA-batterij

Waarin verschilt Paingone Plus van Paingone One?

Het biedt dezelfde therapie en pijnverlichting, maar werkt op batterijen en geeft de therapie automatisch en sneller af.

Hoe lang gaat de batterij mee?

Een batterij biedt ongeveer 800 toepassingen van 30 seconden.

Hoe plaats ik de batterij in het toestel?

Draai de oranje dop voorzichtig linksom om toegang te krijgen tot het batterijvak.

Hoe weet ik of Paingone Plus werkt?

Als de impulsen niet meer voelbaar zijn, moet de batterij worden vervangen.

Voor wie is Paingone niet geschikt?

Mensen met een pacemaker, hartritmeproblemen, epilepsie, tijdens de zwangerschap, kinderen, mensen met gevoelige huid

Hoeveel intensiteitsniveaus zijn er?

12

Moet ik de huid voorbereiden voordat ik het aanbreng?

Idealiter moet de huid worden gewassen voordat deze wordt aangebracht. Dit maximaliseert de effectiviteit van de therapie en verlengt de levensduur van de gel pads.

Moet ik de gel pads vervangen?

Ja, deze zijn apart verkrijgbaar.

Hoe koop ik meer gel pads?

Paingone XL wordt geleverd met 1x gel pad. Extra gel pads worden apart verkocht in verpakkingen van 2x stuks.

Hoe lang gaan de gel pads mee?

Elke pad gaat tot 45 dagen mee. Als de pads hun kleverigheid beginnen te verliezen, kunnen ze worden opgefrist door ze lichtjes met water te bevochtigen.

Hoe wordt het apparaat van stroom voorzien?

1x CR2032 batterij. Het apparaat wordt geleverd met 2x batterijen, één als reserve.

Voor wie is Paingone XL niet geschikt?

Mensen met een pacemaker, hartritmeproblemen, epilepsie, tijdens de zwangerschap, kinderen, mensen met gevoelige huid

Is het veilig om TENS op het hoofd aan te brengen?

Traditionele TENS-machines worden niet aanbevolen voor toepassing op het hoofd, maar Qalm gebruikt een speciaal ontwikkeld type TENS-therapie dat volkomen veilig is voor gebruik op het hoofd.

Hoe lang duurt een sessie?

De behandelingsmodus duurt 60 minuten. Dit wordt gebruikt om migraine aan te pakken wanneer ze toeslaat. De preventiemodus, die bedoeld is om dagelijks te worden gebruikt, duurt 20 minuten.

De therapie voelt erg intens aan. Is dit normaal?

In eerste instantie kan de stimulatie van Qalm intens aanvoelen. Gebruik de intensiteitsregelaars om een ​​comfortabele instelling te vinden. Maar weet ook dat de meeste gebruikers snel aan de therapie wennen en hogere intensiteitsniveaus tolereren.

Moet ik de huid voorbereiden voordat ik het aanbreng?

Ja. Zorg ervoor dat uw huid voor gebruik schoon en droog is. Het is aanbevolen om een afschminkdoekje of een alcohol bevattende oplossing te gebruiken. Dit zal de hechting van het gelkussen verbeteren en de effectiviteit van de therapie maximaliseren.

Hoeveel gel pads worden er geleverd?

3x paar gel pads worden bij het apparaat geleverd. Navulverpakkingen met gelpads, apart verkrijgbaar, bevatten ook 3x paar pads.

Moet ik de hoofdband gebruiken?

Nee. Voor het gemak wordt er een hoofdband meegeleverd. Het houdt het apparaat stevig op zijn plaats en verbergt het apparaat ook als gebruikers zich zorgen maken over het uiterlijk. Maar het gebruik ervan is optioneel.

Hoe lang gaat de batterij mee?

De levensduur van de batterij is ongeveer 30 uur. Als de batterij leeg is, laadt u met de USB-oplaadkabel op.

Kan Qalm worden gebruikt door kinderen?

Onder toezicht van een volwassene kan Qalm worden gebruikt vanaf 8 jaar.

Hoe weet ik of het apparaat actief is?

Er zijn 3 LED-lampjes aan de onderkant van het apparaat. Deze geven aan wanneer het apparaat is geactiveerd. Ze geven ook een indicatie van het geselecteerde intensiteitsniveau.

Wie mag Qalm niet gebruiken?

Personen met een pacemaker, aritmie of een andere ernstige hartaandoening.

Waar kan ik Aegis toepassen?

Aegis is speciaal ontworpen voor toepassing op de rug.

Hoeveel intensiteitsniveaus zijn er?

16

Moet ik de huid voorbereiden voor het aanbrengen?

 In het ideale geval moet de huid worden gewassen voordat het wordt aangebracht. Dit maximaliseert de effectiviteit van de therapie en verlengt de levensduur van de gelpads.

Moet ik de gelpads vervangen?

Ja

Hoe kom ik aan meer gelpads?

 Aegis wordt geleverd met 1x gelpad. Extra gelpads worden apart verkocht in verpakkingen van 2x paar

Hoe lang gaan de gelpads mee?

Elke pad gaat tot 45 dagen mee. Als de pads hun plakkerigheid beginnen te verliezen, kunnen ze worden opgefrist door ze lichtjes met water af te vegen.

Hoe wordt het apparaat van stroom voorzien?

1x CR2032-batterij. Het apparaat wordt geleverd met 2x batterijen, één als reserve.

Wie mag Paingone Easy niet gebruiken?

Mensen met een pacemaker, hartritmeproblemen, epilepsie, zwangere vrouwen, kinderen, personen met een gevoelige huid